20-12-03

Ann Ptersen gecremeerd

Zaterdagmiddag is afscheid genomen van tv-monument Ann Petersen, die overleed op 12 december op 76-jarige leeftijd. De plechtigheid vond plaats in intieme kring. Er waren zo‘n honderd mensen, voornamelijk mensen met wie Ann nauw samenwerkte. Het was de uitdrukkelijke wens van deze grote actrice dat haar afscheid geen mediacircus zou worden. Speciaal voor de plechtigheid heeft filmregisseur Lieven Debrauwer, met wie Petersen het succes Pauline en Paulette maakte, de muziek gekozen die tijdens de uitvaart zou gespeeld worden. Het was de wens van Ann om gecremeerd te worden. Dat gebeurde in het crematorium van Lochristi. Gisteren schreven we al dat Pol Goossen op de TV1 website iedereen bedankte voor de talrijke rouwbetuigingen.

19:45 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-12-03

John De Mol verlaat Endemol

Oprichter John de Mol en topman Aat Schouwenaar verlaten volgend jaar het grote entertainmentbedrijf Endemol. Het duo besloot op te stappen nadat Joaquin Agut Bonsfills enkele dagen geleden onverwacht werd benoemd tot nieuwe topman van het bedrijf. Dat liet Endemol vrijdag weten. De benoeming begin december van Agut door het moederbedrijf Telefónica zorgde voor de nodige deining. Endemol reageerde toen door te zeggen dat het erop leek dat de Spaanse moeder een eigen vertegenwoordiger bij Endemol wilde parachuteren. Volgens een woordvoerder is het vertrek van de twee mannen het beste voor alle partijen. Het contract van De Mol liep eigenlijk tot eind 2005, maar hij vertrekt op 1 mei 2004.

20:31 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RTBF gaat helemaal vernieuwen

Wie de kijkcijfers en marktaandelen van de Waalse zenders bekijkt, zal al wel gemerkt hebben dat het met de RTBF jaar na jaar slechter gaat. Vorig jaar had de zender zelfs minder kijkers dan TF1 uit Frankrijk. Daarom was een grondige restyling hard nodig. La Une en La Deux, de tv-zenders van de Franstalige omroep RTBF, krijgen binnenkort nieuwe logo‘s en een nieuwe inkleding. Ook op radiovlak zal dat gebeuren. La Une is als eerste aan de beurt, eind januari. Het logo zal een rood-oranje vierkant worden dat sterk lijkt op de beeltenis van Canvas. La Deux zal een cirkelvormig logo krijgen. Ook aan de programmatie zal flink gesleuteld worden. La Deux zal een schema krijgen dat doet denken aan de opdeling van Canvas en Ketnet.

20:30 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-03

kijkcijfers woensdag, soaps scoren opnieuw

De soaps Thuis (970.000, 38.7%) en Familie (970.000, 39.9%) deelden de eerste plaats in de kijkcijferlijst van woensdag 17 december. Het 7 uur Journaal (938.000, 43.3%) deed beter dan VTM.Nieuws (773.000, 35.8%). Man Bijt Hond bekoorde 873.000 mensen (37.4%) en Blokken haalde gemiddeld 810.000 kijkers (46.4%). VTM wist verder de kijker te boeien met Telefacts (541.000, 29.6%), Babyboom (726.000, 29.3%) en Miss Belgie, achter de schermen (736.000 , 30.6%). Bij TV1 stuwde vooral De Laatste Show ‘s avonds nog het marktaandeel omhoog. Voor Mark Uytterhoeven en co waren er 541.000 kijkers (29.6%). Marktaandelen: VTM 28.8%, KANAALTWEE 5.7%, VT4 6.5%, TV1 30.0% en Canvas 12.5%.

20:50 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nieuwe gezichten in de Planckaerts 2

De Planckaerts zijn natuurlijk de hoofdpersonages, maar dit seizoen worden ook enkele nevenpersonages belangrijker. Zo is er garagist Christian, vriend Arnold, verzorger Carlos en advocaat Jean-Paul. En onder het motto hoe meer zielen, hoe meer vreugd, mogen nog een paar figuren zich stilaan als nieuw gezinslid van de familie beschouwen. Een tijdelijk revalidatiebezoek na een zware knieoperatie draait voor de 71-jarige Bernice uit op een permanent verblijf in een opgeknapte woonwagen bij de Planckaerts. Jean-Marie Dedecker kan het gesukkel van Francesco niet langer aanzien en biedt als ervaren coach hulp en begeleiding bij zijn revalidatie en training. En natuurlijk komen regelmatig familieleden zoals Jo Planckaert ook op bezoek in de Ardennen.

20:02 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

de Planckaerts komen terug

Eind januari, een definitieve datum is nog onbekend, start de tweede jaargang van De Planckaerts op VTM. De dramatische en allesbepalende lijn van het faillissement is er in het tweede seizoen één geworden van samen op naar de toekomst. Wanhoop wordt hoop. Dreigende bitterheid wordt weggespoeld door wenkende nieuwe kansen. Er is nog steeds elektriciteits- of wateraansluiting. De enige verwarming is nog steeds de centrale open haard. Maar er is ook nog altijd het onverwoestbare optimisme van de Planckaerts. En er wordt hard gezwoegd aan de weg van morgen. Zo schakelt Francesco‘s wielercarriere een versnelling hoger en schrijft Eddy een tweede boek en teksten voor nieuwe songs van Francesco en zoekt Stephanie verder haar weg als fotomodel. In de tweede jaargang is er ruim aandacht voor de eigen relaties, voor vakantie en verjaardagen, voor hilarische momenten en ontroerende verrassingen. Eddy en Christa maken uitgebreid werk van elkaars verjaardagscadeau. Zij verrast hem met een trip met een sportvliegtuigje, goed wetende dat Eddy het toestel niet in durft. Hij neemt op zijn beurt wraak door haar een duikboottrip te schenken. Eddy weet natuurlijk dat Christa claustrofobisch is. Tijdens een trip naar Jersey wil Eddy zogezegd Sean Kelly bezoeken, maar dan komt Christa plots oog in oog met haar idool, een bekende internationale zanger. Francesco is nog steeds smoor op Magali. Voor haar verjaardag verbouwt hij een Volkswagen Kever tot het wagentje weer rijvaardig is. En Stephanie, die is nog steeds verliefd op Christopher en trekt met hem op vakantie naar Kroatie. Wanneer ze vroeger dan gepland terugmoeten naar Belgie voor de opnames van Tien Om Te Zien, moeten ze half Europa doorkruisen per trein om op tijd in Blankenberge te geraken.

20:01 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

EBU overweegt aanpassing van puntensysteem songfestival

Nu het Songfestival een tweedaagse wordt, maakt de EBU er werk van om alle landen in de halve finale en finale te laten meestemmen. Volgens de eerste plannen zouden de beroemde 12 points blijven bestaan, maar zou de ganse puntentelling niet langer in beeld omgeroepen worden. Enkel de drie hoogste scores (8, 10 en 12) zouden door de spokespersons van de verschillende landenjury‘s nog worden aangekondigd.Het EBU-reglement schrijft voor dat de show bij benadering drie uur zou mogen duren. Met de toename van het aantal deelnemers volgend jaar zou dit tijdsschema in het gedrang komen wanneer de EBU bij zijn voornemen blijft om alle 36 landen te laten meestemmen tijdens de halve finale op 12 mei en de finale op 15 mei.Anderzijds is de douze points zo‘n sterke merknaam geworden, dat het systeem niet klakkeloos naar de prullenmand kan worden verwezen. De EBU werkt nu aan een elegante oplossing waarbij het kind niet met het badwater zou worden weggesmeten.Meer info over het Songfestival: www.eurosong.be.

18:35 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende