29-09-03

rode wijn verlengt levensduur

De laatste jaren verschijnen regelmatig studies die aantonen dat een matige consumptie van rode wijn gezond is en onder meer het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Volgens Amerikaanse wetenschappers bevat rode wijn een stof die de levensduur van cellen verlengt. Het gaat om resveratrol, een polyfenol die ook in onder meer pinda's en druiven te vinden is. Resveratrol zou min of meer hetzelfde effect hebben op cellen als een caloriebeperkt 'hongerdieet'. Voorlopig is het effect van resveratrol alleen uitgetest in het laboratorium op gistcellen, maar ook reeds op wormen en vliegen. Momenteel zijn tests op muizen gepland.Wijnen uit gebieden met extreme weersomstandigheden, zoals Chili, Australië en Argentinië, bevatten meer resveratrol dan wijnen uit onder meer Frankrijk.

13:40 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

bankovervaller klemgerden door grasmaaier

Een gepensioneerde en een gemeentearbeider zijn er in Australië in geslaagd een bankovervaller te vatten. Ze konden de gangster klemrijden met een... grasmaaier. De 52-jarige overvaller bedreigde in Attnang-Puchheim de bedienden en klanten van de Bawag Bank, en kon met ongeveer 10.000 euro ontsnappen voor de werknemers de politie konden waarschuwen. Maar hij had niet gerekend op de man van de groendienst, die toevallig passeerde op zijn grasmaaier en op een gepensioneerde die net de bank wou binnengaan. De gepensioneerde sprong op de kleine traktor en de twee zetten de achtervolging in. Toen de bankrover struikelde, reden ze hem klem met de grasmaaier. De overvaller zei achteraf van slag te zijn geweest door zijn ongewone achtervolgers.

10:05 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

bommelding blijkt scoutsspel

De politiediensten in Hove zijn gisteravond druk in de weer geweest met een verdacht koffertje dat aan een boom was vastgebonden en dat uiteindelijk geen springstoffen bevatte, maar deel uitmaakte van een spel van de plaatselijke scouts. Rond 19 uur werd de politie verwittigd dat er aan een boom in Hove een koffertje was vastgebonden. De interventieploeg die ter plaatse kwam, besliste om Dovo, de ontmijningsdient van het leger, in te schakelen. Er werd een perimeter ingesteld en ook de brandweer kwam ter plaatse. Uiteindelijk bleek het koffertje deel uit te maken van een spel van de plaatstelijke scoutsgroep

09:59 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

brits onderzoek is formeel: bierbuiken bestaan niet

Goed nieuws voor mannen die wel raad weten met een pot schuimend gerstenat. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat het fenomeen der bierbuiken op een mythe berust. Er bestaat, zo luidt de spijkerharde wetenschappelijke conclusie, geen enkel rechtstreeks verband tussen de bierconsumptie en zwaarlijvigheid."Bier drinken wordt met andere aspecten van de levenswijze en de voeding in verband gebracht. Het zijn die zaken die tot een bierbuik kunnen leiden", zo oppert Martin Bobak, de leider van het onderzoek van University College in Londen, in een gesprek met de krant The Times.De vorsers leverden geen half werk. Ze trokken voor het project naar Tsjechië, het mekka van de bierconsumptie. Daar onderzochten ze de gegevens van 891 mannen en 1.098 vrouwen tussen 25 en 64 jaar oud. Tot hun grote verrassing vonden de wetenschappers geen noemenswaardig verband tussen de bierconsumptie en zwaarlijvigheid. Vrouwen die regelmatig drinken, waren over het algemeen zelfs slanker dan andere seksegenoten.Britse voedingsexperten bestempelen het resultaat van de studie als "interessant". Toch handhaven de specialisten hun advies aan de bierdrinkende medemens: voldoende beweging houden en genieten, maar met mate.

09:55 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-03

gerucht uit Rome

U las het onlangs al op deze blog en het was ook uitgebreid in het nieuws, Rome wil vrouwelijke misdienaars verbieden, de meningen zijn verdeeld, meer reacties van de mensen op dit gerucht kun je vinden op volgend adres www.bamweb.be Zo stond het te lezen in een reactie op dit artikel in deze blog dus bezoek nu www.bamweb.be voor meer informatie

10:56 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-03

weet wat u eet...

Weet wat u eet...... en kies zelf wat u eet.SOS zaaigoed - Geen besmetting door GGO's - een dringende oproep vanwege Greenpeace.Teken de petitie op http://www.saveourseeds.org , lees hieronder waarom!Meer achtergrondinformatie lees je hier:http://www.greenpeace.be/index_main.php3?vx=3&href=actie.php3&z=topic&zz=artikel&taal=n&artikel_id=788&p=5 Beste,Zeer binnenkort wordt op Europees niveau een beslissing genomen betreffende GGO's in gangbaar en biologisch zaaizaad. De voorgestelde tolerantiedrempels liggen echter veel te hoog.Waarom is zaaigoed zo belangrijk?Gangbaar en biologisch geteeld zaad moet GGO-vrij blijven, hier zitten we immers aan de basis van de voedselketen.Maar:EU-commissaris David Byrne wil tot 0,3 en 0,7% GGO's toelaten in gangbare en biologische zaden. Onder die drempel zou zaad niet geëtiketteerd moeten worden als GGO-zaad. Nochtans keurde Europa recent een nieuwe wetgeving goed die slechts 0,9% toevallige besmetting door GGO's in voeding en voeder (afgewerkt product)toestaat. Met tolerantiedrempels tot 0,7% in zaden lijkt het ergtwijfelachtig dat een drempel van 0,9% in voeding en voeder haalbaar blijft.Waarom?Besmetting van zaden is verschillend van sporen van GGO's in bijvoorbeeld chocolade of plantaardige olie. Zaden zijn levend, zekunnen zich vermenigvuldigen. Ze kunnen hun transgene kenmerken overdragen aan naburige velden en wilde verwante variëteiten. Met andere woorden: indien GGO's toegelaten worden in alle gangbare en biologische zaden, zou dit leiden tot grootschalige en ongecontroleerde verspreiding van GGO's in de hele Europese Unie. Het terughalen van GGO-gewassen, indien noodzakelijk, zou zo goed als onmogelijk worden.Massaal verzet!Boeren en consumenten in Europa verzetten zich massaal tegen GGO- voeding en -landbouw. Omdat de GGO's van in het begin van de voedselketen vermengd zullen zijn met het zaad -zonder etikettering ofmogelijkheid om ze te identificeren!- zou GGO- besmetting niet langer te vermijden zijn.Dit gaat te snel!Het voorstel van Byrne wordt in september besproken, en kan reeds in oktober gestemd worden. Het Europees Parlement en de Raad van Ministers zijn niet direct betrokken bij deze beslissing.Wat wil Greenpeace?Lidstaten moeten strenge zuiverheidstandaarden voor GGO- besmetting van zaden eisen (dat wil zeggen dat ze de wettelijke en technisch vastgelegde detectiegrens van 0,1% niet overschrijden). Lidstaten moeten eisen dat over zaden wordt beslist via een medebeslissingsprocedure. Het Europees Parlement en de Raad van Ministers moeten bij deze beslissing direct worden betrokken.Teken de petitie Help mee onze voeding en landbouw GGO-vrij te houden en teken de petitie 'Save our Seeds' op http://www.saveourseeds.org . Alle Belgische handtekeningen worden verzameld en bezorgd aan onze landbouwministers. Alvast bedankt!

19:08 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-03

Olympische vlam in 2004 door Antwerpen

De Olympische Vlam zal voor de Spelen van 2004 in Athene langs Antwerpen passeren. Op 21 juni 2004 zal de het Olympisch Vuur begeleid door honderd lopers van het Olympisch stadion naar de Grote Markt worden gebracht. Daar vindt dan een groot feest plaats.Nadat de Olympische Vlam in Olympië wordt ontstoken zal ze een tocht maken langs 27 landen en 31 steden voor ze uiteindelijk in Athene belandt. Antwerpen is daarbij de eerste stad op het Europese continent die wordt aangedaan. De vlam komt op 21 juni aan in Zaventem en wordt dan per konvooi naar Antwerpen gebracht. Daar zal ze een tocht van 6 tot 8 uur maken van het Olympisch Stadion op het Kiel naar de Grote Markt, waar een feest zal losbreken. Het stadsbestuur keurde woensdag de komst van de Olympische Vlam goed. Verder steunt het bestuur het idee van Vlaams minister-president Bart Somers om de Spelen van 2016 naar Vlaanderen te halen. De stad is geinteresseerd en denkt aan een gemeenschappelijke kandidatuurstelling met Gent, Brugge en de Vlaamse regering.

17:50 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende