28-10-03

Anke helsen verlaat spoed

Op eigen verzoek heeft actrice Anke Helsen beslist om te kappen met de Vlaamse ziekenhuisserie ‘Spoed‘, waarin ze van bij de start gestalte gaf aan Vanessa Meurant van de balie. Anke zal eind december haar laatste opnames doen, maar blijft nog tot de late lente op het scherm. Na 152 afleveringen zullen er dus nog slechts twee leden van de oorspronkelijke cast meedoen, Arlette Sterckx en Leo Madder. Anke zegt dat ze zin heeft in iets anders en na vier volle jaren ‘Spoed‘ was de ‘uitdaging‘ een beetje verdwenen. Als 48-jarige hoopt ze niet in het zwarte gat terecht te komen en hoopt ze op nieuwe rollen. Ze blijft wel op post voor opnames van Piet Piraat op Ketnet.

17:56 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Robin janssens wordt sportjournalist bij Vtm

Robin Janssens gaat werken voor de sportredactie van de Vlaamse Media Maatschappij.Vanaf 2004 presenteert hij er "Goal!", het voetbalprogramma op zaterdagavond. Daarnaast wordt hij ook één van de speerpunten van de sportredactie in het VTM.Nieuws, deelt hij met Bart Raes de stoel in "Goal!Live" en wordt hij het gezicht van "In het Wiel van de Tour", het VTM-programma rond de Ronde van Frankrijk.VTM was al langer gecharmeerd door de expertise van Robin en zijn frisse en ongekunstelde presentatiestijl. Tot mei presenteerde Robin Janssens o.m. het Champions League-programma op Canvas. Robin verlaat nu de VRT en kiest voor VTM.Robin Janssens: "Emotioneel een moeilijke beslissing maar rationeel en professioneel is het wellicht de beste die ik ooit genomen heb. VTM heeft een goed team en een sterke sportredactie. De sport is een belangrijk onderdeel van het nieuwsproject waar VTM mee bezig is en dus zijn ze allemaal heel gedreven en ambitieus. Ze willen in Vilvoorde ook in de sport met vernieuwingen komen."Dirk Deferme, hoofdredacteur VTM Sport: "Wij zijn al langer bezig om de sportredactie uit te breiden en Robin was de beste opportuniteit in jaren. Zijn personal touch maakt van hem een heel sterke presentator. Plus zijn gedrevenheid om altijd en overal 100% voorbereid aan de aftrap te komen. Hij laat niks aan het toeval over en past perfect in het rijtje Bart Raes, Jan Dewijngaert en Stefan Van Loock." Klaus Van Isacker, Directeur Informatie VMMa: "Een topper als Robin Janssens is op eender welke redactie altijd welkom, en vandaar dat wij bijzonder blij zijn dat hij voor ons wil werken. Zijn visie op en pertinente vragen over het moderne voetbal zijn maar een paar van zijn vele troeven." Robin Janssens blijft ook nog freelancen voor Canal+. Op 17 januari, bij de start van de terugronde van de Jupiler League zal hij voor het eerst "Goal!" presenteren op VTM.

17:53 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

50 jaar tv een groot feest

Op 31 oktober 2003 is het feest. Dan bestaat de Vlaamse televisie, dag op dag, 50 jaar. De VRT viert die heuglijke gebeurtenis met een groots showprogramma. Feest! 50 jaar tv wordt een boeiend totaalgebeuren, een memorabel en avondvullend programma, gepresenteerd door Bart Peeters en met de medewerking van talloze televisiecoryfeeën van vroeger en nu. Feest! 50 jaar tv wordt rechtstreeks en simultaan uitgezonden op TV1 en Canvas., van 20.40 u. tot omstreeks 23.30 u.50 jaar televisiemensenDoor onze aangepaste programmering heeft de kijker het de voorbije weken volop kunnen herbekijken en herbeleven: 50 jaar tv, dat zijn sterke pioniersverhalen, baanbrekende reportages, brandende actualiteit, slimme quizzen, wervelende shows, spannende fictiereeksen en revolutionaire technieken. Maar achter al die wonderlijke televisiefenomenen staan vooral ontelbare gedreven, creatieve mensen die het gezicht en de geschiedenis van de openbare omroep hebben bepaald. Zij zullen dan ook een hoofdrol spelen in Feest! 50 jaar tv. Het wordt dus vooral een programma van koppen, eerder dan van fragmenten. Bart Peeters is de gastheer en ceremoniemeester die alles in goede banen leidt.SpektakelFeest! 50 jaar tv is in eerste instantie een eerbetoon aan alle mensen die de voorbije halve eeuw televisie hebben gemaakt. Maar al die honderden schermmedewerkers zijn helaas niet zomaar in één programma te vatten. In de loop van de maand september kon de kijker deelnemen aan een enquête. Uit een longlist met 100 namen van tv-persoonlijkheden van vroeger en nu , kon hij te kennen geven wie hem de voorbije jaren het meest heeft geboeid, geïnformeerd en verrast. De redactie van Feest! 50 jaar tv nodigt op basis daarvan de meest markante persoonlijkheden uit. Sommigen voor een fijn gesprek, anderen laten zich, voor de gelegenheid, verleiden tot een opmerkelijke artistieke acte de présence. Van Britney Spears, Jennifer Lopez en Kylie Minogue tot Frank Sinatra: we hebben ze voor de gelegenheid allemaal in huis.Het wordt met andere woorden een grandioos spektakel vol verrassingen, boeiende verhalen, muziek, amusement en humor. Al is Feest! 50 jaar tv alles behalve een archief-show, toch zal ook een vleugje nostalgie niet ontbreken. De kijkerMaar Feest! 50 jaar tv is, naast een huldiging van alle schermmedewerkers, bovenal het feest van de kijker. Als stille hoofdrolspeler is hij immers niet weg te denken doorheen 5 decennia televisie. Het medium is er per slot van rekening voor hem. Sterker nog: door hem is televisie uitgegroeid tot het krachtige medium dat het vandaag is. Daarom bouwen we het programma niet alleen op rond zijn voorkeuren, maar schenken we ook een unieke prijs weg: Eén kijker zal 31 oktober nooit meer vergeten wanneer hij zomaar even 100.000 Euro wegkaapt. Zo wordt Feest! 50 jaar tv voor kijkers én televisiemakers een aangenaam en blij weerzien. Eén groot feest dus.

17:50 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

algemene kijkcijfers gisteren

De behoefte van de Vlaamse televisiekijker om meteen na Olivier De Rijke opnieuw een datingprogramma te volgen, was niet zo groot. VT4‘s Bachelor heeft nog niet de weg naar de grote massa gevonden. VT4 was maandag de kleinste zender met 6.2%. Zoals verwacht bleef de kijker hangen bij VTM waar de terugkeer van Spoed kon rekenen op 914.000 kijkers (38.3%). Ook goede cijfers waren er voor Familie (866.000, 36.2%), Telefacts(624.000, 35.3%) en Lili en Marleen (833.000, 32.9%). TV1 haalde de beste resultaten met Man Bijt Hond (890.000, 39.5%), Thuis(831.000, 33.6%) en Journaal (868.000, 42.2%). In de vooravond piekte Blokken op 758.000 kijkers, 46.3%. Overige zenders: VTM 32.6%, Kanaaltwee 7.3%, Canvas 9.0%, TV1 29.3%.

17:49 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TATU laat weer van zich horen

Het Russische duo TATU is weer opgedoken. Zondagavond verschenen ze plotseling tijdens een live Japans televisieprogramma waarin een debat aan de gang was tussen de eerste minister Junichiro Koizumi en Naoto Kan, leider van de grootste oppositiepartij in het land. Toen de twee aan het woord waren, liepen Julia Volkova en Lena Katina ineens het decor binnen en filmden met kleine camera‘s het tafereel. De twee gingen vervolgens op de grond zitten en legden de rest van het gesprek op band zat. Toen er een commerciele break werd genomen, greep de bewaking in en verwijderde men hen van de set. TATU is in Japan om een clip op te nemen ter promotie van de concerten in december in Azie. Hun eerste bezoek in Japan, afgelopen mei, verliep absoluut niet vlekkeloos. Concerten werden afgezegd wegens te weinig belangstelling en de opname van een clip kreeg geen toelating.

17:48 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

extra concert helmut lotti

Het concert van Helmut Lotti op zaterdag 3 januari in het Sportpaleis van Antwerpen is, meer dan twee maanden op voorhand, al helemaal uitverkocht.Daarom komt er een dag eerder, op vrijdag 2 januari 2004 een extra show in de grootste zaal van het land. Daar zal Helmut Lotti samen met zijn Golden Symphonic Orchestra voor het eerst in België zijn nieuwe CD “Pop Classics in Symphony” live aan het Vlaamse publiek voorstellen. Ticketinfo: 070-345.345.

17:47 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-03

Amnestie international iets voor jou?

Amnesty International is al meer dan 40 jaar een internationale organisatie, met hoofdkwartier in Londen, die wereldwijd opkomt voor de rechten van gewetensgevangenen en ijvert voor eerlijke processen alsook tegen foltering. AI is niet politiek, religieus, financieel of ethnisch gebonden. Mensenrechtenactivisten én ex-gevangenen getuigden meermaals dat Amnesty International goed werk levert. Dat AI bijdraagt tot het redden van levens. Of dat vrouwen en kinderen ook als mens behandeld worden. Dat foltering van gevangenen stopt. Dat mensenrechtenschenders gestraft worden. Amnesty blijft bestaan totdat mensenrechten gerespecteerd worden. Altijd en overal.Actie voeren vraagt echt niet zoveel. Het kan al met een kwartiertje tijd per maand.Wanneer we, vanuit het internationale secretariaat in Londen, weet krijgen van wantoestanden, dan schrijven we een brief. Of we sturen een fax. Naar een minister van justitie in Somalie, naar de president van Guatemala of een politieofficier in Dyiarbakir. Met de melding dat we weet hebben van de foltering van Giorgio of de verkrachting van Sandrina. Of met de vraag of hij ons meer kan vertellen over de verdwijning van John, die misschien alleen maar bij de lokale politie geinformeerd had waarom zijn zoon opgepakt was. En ook al schrijf je maar een enkele brief,de bestemmeling krijgt er heel veel… En jij hebt je protest meegedeeld…Iedereen kan meeschrijven. Dat kan op verschillende manieren.Ofwel bezorgt onze schrijfgroep je maandelijks thuis een pakketje van enkele voorbeeldbrieven, nieuwtjes en uitleg. Je hebt dan 4 weken tijd om je brieven te schrijven. Hoe meer, hoe liever. Maar je beslist zelf. De geschreven brieven die jij voor ons klaarlegt, halen we elke derde dinsdag van elke maand op, en tegelijk bezorgen we je een nieuw pakketje. Dit systeem levert onze schrijfgroep momenteel (enkel) in Westerlo jaarlijks meer dan 500 brieven op.Nog een manier om brieven over gans de wereld te sturen, is eens langs te surfen op de website van Amnesty Vlaanderen: www.aivl.be Op deze website kan je steeds achtergrondinformatie terugvinden, alsook de maandelijkse (voorbeeld)brieven. Je kan ze daar lezen, knip- en plakken, afprinten en ze dan zelf opsturen, of ze in je pakketje steken.En we doen nog meer. Er is de jaarlijkse kaarsenverkoop aan kerken en warenhuizen, er zijn de schrijf-ze-vrijdagen, er zijn thema-acties en info-avonden.Ben je tot nog meer engagement bereid, dan kan je meewerken aan het WARN - Worldwide Accelerated Response Network -, waarbij het erop aankomt om door zeer snel te reageren, e-mails, faxen en telegrammen te versturen, dreigende foltering of executie te voorkomen.Hiervoor moet je wel over een e-mail adres beschikken dat je regelmatig raadpleegt en liefst ook de mogelijkheid hebben om faxen te verzenden..Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons, want jij bent het die we zoeken. Twijfel je? Probeer het gewoon. Je hebt niks te verliezen, en we verwelkomen je hartelijk!fa514526@skynet.be: 014 549 535 Erica Baeck of Petervdc@yucom.be 014 549 276 Peter Van de Cruys.

13:51 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |