12-12-03

kijkcijfers donderdag; famillie en wittekerke scoren goed

Op donderdag 11 december werden de hoogste kijkcijfers behaald door Familie (994.000, 42.2%) en Wittekerke (914.000, 36.8%). Ook De Zware Voet (869.000, 34.1%) haalde een hogere score dan normaal. VTM.Nieuws (823.000, 38.8%) deed beter dan het TV1 Journaal (801.000, 37.7%). TV1 deed het goed met Thuis (798.000, 32.9%), Het Leven Zoals Het Is (650.000, 25.5%) en Man Bijt Hond (759.000, 34.0%). Blokken bekoorde 770.000 spelfanaten. Jambers, tien jaar later was goed voor 658.000 kijkers (34.2%). Marktaandelen: VTM 32.6%, KANAALTWEE 7.0%, VT4 11.2%, TV1 27.8%, Canvas 8.3%.

18:32 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

meiden van de wit op tv1

Een Nederlands persbericht leert ons dat de drukbekeken serie "Meiden van De Wit", aldaar te volgen op het commerciele Net 5, is aangekocht door de VRT. Volgens het bericht zou TV1 de reeks vanaf zaterdag 17 januari uitzenden. De reeks gaat over de belevenissen van de drie zusjes De Wit die na het overlijden van hun vader een melkfabriek moeten runnen. De hoofdrollen worden gespeeld door Angela Schijf (de echtgenote van Tom Van Landuyt), Frederique Huydts en Eva Duijvestein. De VRT zou in ieder geval serie één uitzenden en een optie hebben opgenomen op de tweede reeks. Een derde serie afleveringen van Meiden van De Wit is inmiddels in voorbereiding. Jan Decleir speelde een kleine rol in de reeks

18:32 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

collega's reageren op overlijden Ann Petersen

Janine Bischops (Jenny uit Thuis): "Ze kon niet zonder theater of Thuis. Ze wilde bezig blijven omdat ze bang was voor het alleen zijn. Ze zei twintig jaar geleden al dat ze alleen zou sterven. Ik heb toen gezegd dat dit niet waar was. Dat ze zoveel vrienden had. Ik heb nog gezegd dat ze een vriend moest zoeken. Het is zo jammer dat ze toch alleen is gestorven‘. Marleen Merckx (Simonne uit Thuis): ‘Natuurlijk weet je dat dit kon gebeuren. Ann was tenslotte 76 jaar. Haar gezondheid was niet al te best. Maar als het dan zover is, sta je toch te bibberen op je benen. Acteren was haar lang leven. Buiten ons had ze bijna geen familie meer. Ze was blij dat ze kon gaan werken en onder de mensen zijn.‘ Gert Verhulst (acteerde met Ann in ‘Samson‘): ‘Als ik terugdenk aan Ann kan ik me enkel maar goede dingen herinneren. We hebben ontzettend veel gelachen. Ann zorgde voor veel humor. Soms kon ze wel wat nukkig zijn, maar dat kwam door haar fysiek die het steeds vaker liet afweten." Annick Segal (Rosa uit ‘Thuis‘): ‘Ik ben enkele keren bij haar thuis geweest en we hebben lange gesprekken gehad. Ze sprak vaak over leven na de dood. Ze geloofde in reincarnatie‘. Pol Goossen (Frank uit Thuis): "We zullen haar missen. Het was een mokerslag. Ze was een warme vrouw, soms wat nukkig, maar een rasactrice. Hoe de makers van "Thuis" het verlies gaan opvangen, is nog niet bekend. Daar is geen mens nu al mee bezig", aldus Pol in het journaal. Aime van Hecke (VRT): "Na Armand Pien verliezen we opnieuw een monument. Zij was er sinds het prille begin bij en ze was betrokken bij alle grote series en alle grote films die in samenwerking met de VRT gemaakt zijn. Ze speelde een toonaangevende rol. Dinsdag was ze in tv.gasten te zien. Dat kunnen we eigenlijk als een laatste grote hommage aan Ann beschouwen".

18:31 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TV1 herhaalt zondag tv gasten met Ann Petersen

TV1 heeft naar aanleiding van het overlijden van actrice Ann Petersen onmiddellijk een programmawijziging voorzien voor aanstaande zondag. De Pré-Historie zal namelijk vervangen worden door een uitzending van tv.gasten met Ann Petersen als gaste. Die uitzending werd pas afgelopen week uitgezonden, maar een grote dame verdient een eerbetoon. Drieëndertig is ze als ze van de ene op de andere dag breekt met haar huwelijk, haar job, haar verleden en resoluut kiest voor het acteren. We schrijven begin jaren ‘60, een tijd waarin zoiets ongezien is. Ann Petersen is wat je noemt een laatbloeier maar wat voor één ! In Hollywood zou ze ongetwijfeld een ster zijn. Voor de Fransen is ze ‘de Vlaamse Simone Signoret‘ en Vlaanderen kent haar uit talloze dramareeksen, films en nu vooral uit de populaire TV1-soap ‘Thuis‘ waarin ze al 8 jaar ‘Florke‘ alias ‘ons moe‘ speelt. Vergeet ook niet de kordate kotmadam Fien Janssen in ‘Wij Heren van Zichem‘, de mooie en mysterieuze Gwin de Witte in de jeugdserie ‘Keromar‘, en de ontroerend echte Paulette in ‘Pauline en Paulette‘. Eigenlijk te veel om op te noemen. De periode uit haar jeugd dat Ann niet acteerde, is ze ruimschoots aan het inhalen. Ze is intussen zesenzeventig en nog altijd actief, deels omdat ze een klein pensioen heeft maar vooral omdat ze het graag doet. Hoewel haar leven niet altijd makkelijk was en ze ook nu nog vaak moet vechten, zit deze rasactrice boordevol liefde en genegenheid voor het leven, voor de mensen die haar dierbaar zijn en voor haar beroep. Ze verdient nu al een standbeeld, maar laten we eerst uitkijken naar haar nieuwe film, Confituur van regisseur Lieven Debrauwer. Daarover en over nog veel meer vertelt Ann Petersen in tv.gasten, dinsdagavond om 21.05 uur op TV1. Over Ann kom je die dag al eerder iets te weten om 16u40 in het programma Dito op radio 1. Tv.gasten: zondag 14 december op TV1, om 19.40 u.

13:58 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ann Petersen, de dame met de eeuwige glimlach

Eén van de grote kenmerken van Ann Petersen, vandaag jammergenoeg van ons heengegaan, was haar glimlach. Waar we Ann tegenkwamen, altijd had ze een glimlach klaar. Geen foto was teveel voor haar. Met wie ze ook op de foto ging, altijd die veelzeggende glimlach. Ann Petersen was een topactrice en had ondanks haar leeftijd nog heel wat plannen. Zo zou ze in januari nog beginnen draaien aan een nieuwe film van regisseur Lieven Debrauwer. De verslagenheid op de set van Thuis was dan ook groot toen vrijdagochtend de productie-assistente iedereen op de hoogte bracht. Gisteren was Ann al afwezig wegens een virale infectie, vandaag werd ze dan ook niet op de set verwacht. En daar zal ze jammergenoeg nooit meer langskomen, zelfs niet voor een tof en moederlijk gesprek. Het is een harde klap voor iedereen die bij Thuis betrokken is maar ook voor de vele kijkers van Thuis.

13:57 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vlaanderen neemt afscheid van Ann Petersen

Onverwachts is één van Vlaanderens bekendste actrices, Ann Petersen, overleden. Ze is 76 jaar oud geworden. Afgelopen dinsdag was Ann nog te gast in TV.Gasten met Fried‘l Lesage waarin ze vertelde over haar leven en carriere. Ann sukkelde al een hele tijd met de gezondheid, maar het overlijden komt toch vrij onverwacht. Een buurman van Ann in Opwijk maakte zich zorgen omdat er weinig beweging was in het huis van Ann. De politie vond later haar levenloze lichaam. Ze zou een natuurlijke dood zijn gestorven. Ann was een monument in Vlaanderen en werd onlangs nog gehuldigd in het jubileumprogramma 50 JAAR TV. Ze acteerde in films als Hector, Het Sacrament, Manneke Pis en recent nog in de met prijzen overladen prent Pauline en Paulette van regisseur Lieven Debrauwer. Op TV werd ze onsterfelijk als ‘Florke‘ in Thuis en had ze rollen in Samson en Gert, Kapitein Zeppos, Ramona, Wij Heren van Zichem en talloze andere feuilletons. De verslagenheid op de set van ‘Thuis‘ is enorm. Het is nog onbekend hoe het grote verlies van Ann zal opgevangen worden in de reeks.

13:56 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VTM start met de nieuwe mama

Vanaf vrijdag 2 januari 2004 om 20u25 start VTM met ‘De Nieuwe Mama‘, het programma dat werd aangekondigd als ‘Mamma Mia‘. In deze onthullende en spannende docureeks gaan twee Vlaamse gezinnen met kinderen de uitdaging aan om gedurende twee weken van mama te wisselen. De eerste helft van haar verblijf moet de mama leven volgens de gewoontes van het gezin waarin ze is beland, de tweede week mag ze haar regels opleggen. "De Nieuwe Mama” onthult de verschillende levenswijzen van de Vlaamse gezinnen: wat zijn hun prioriteiten, hoe voeden ze de kinderen op, wat verwachten ze van hun partner, hoe worden de taken verdeeld, hoe vaak of hoe weinig gaan ze uit, hoe regelen ze het huishouden, welke rol speelt eten in hun leven, en wat verwachten ze van hun sociaal leven. “De Nieuwe Mama” is van de makers van “Witte Raven” en ging begin dit jaar in première op de Britse zender Channel 4. Het groeide er in een mum van tijd uit tot een topper en werd bekroond met verschillende awards.

13:55 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |