08-12-03

spannende week voor eurosong kandidaten

Nog een tweetal dagen en we kennen de namen van de artiesten die mogen deelnemen aan de voorronde van Eurosong 2004. Begin 2004 kiest de VRT alweer dé kandidaat om ons landje te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2004. We hadden verwacht dat heel wat bekende namen zich zouden inschrijven en er circuleren inderdaad een pak namen van bekende artiesten en groepen. Zo hebben diverse artiesten die ook op "5 jaar Showbizz-Site" stonden zich ingeschreven voor de wedstrijd. Ieder heeft zo zijn of haar eigen reden maar vast staat dat heel wat artiesten via Eurosong 2004 opnieuw op televisie hopen te geraken. Door de crisis in de muziekwereld en het ontbreken van een vast muziekprogramma waarin artiesten hun eigen single kunnen promoten, wagen steeds meer gevestigde waarden hun kans. En nu maar duimen voor woensdag!

13:55 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

clip one more change komt er niet meer

Toen Michael Jackson Las Vegas verliet om zich aan te geven bij de politie, was hij er bezig met het opnemen van een videoclip voor zijn nieuwe single One More Chance. Die zou in premiere gaan in een gelegenheidsprogramma op CBS. De special is ondertussen uitgesteld, maar voor de clip is het erg onzeker geworden. ‘Er is eigenlijk geen hoop meer dat de videoclip de openbaarheid zal halen‘, zegt men bij Epic Records. Het nummer staat ook op ‘Number Ones‘, de CD die verscheen op 18 november, dezelfde dag als de gerechtelijke problemen van de zanger begonnen. Alhoewel Jackson soms zijn werk heeft gepromoot zonder de hulp van zijn label, ziet het er deze keer niet naar uit dat hij de clip in eigen beheer gaat uitbrengen. Zoals gepland start het proces tegen de zanger op 9 januari en tot die tijd zal Michael zich bewust op de achtergrond houden.

13:54 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-12-03

nederlandse prinses Maxima bevallen

Prinses Máxima is bevallen van een gezonde dochter. Het kind is om 17.01 uur geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. De prinses is daar rond 9.10 uur vanochtend opgenomen. Moeder en kind maken het goed, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst meegedeeld. Prins Willem-Alexander heeft laten weten dat het een wolk van een baby is en dat hij dankbaar en gelukkig is. De vader zal morgen op het gemeentehuis in Den Haag aangifte doen van de geboorte. Het prinsesje is eerder geboren dan de artsen aan het begin van de zwangerschap hadden berekend. Toen werd uitgegaan van een bevalling in de eerste weken van januari. Later, toen prinses Máxima op last van haar artsen een tijdje rust had genomen, werd duidelijk dat de baby al in december zou komen. Het nieuwe prinsesje is de tweede in de lijn van de troonopvolging, na Willem-Alexander. De geboorte wordt gevierd met 101 saluutschoten in Den Haag, Den Helder, Willemstad op Curaçao en Oranjestad op Aruba. Het kind van Maxima en Willem-Alexander zal na haar doop in de protestantse traditie worden opgevoed. Willem-Alexander is Nederlands-hervormd, Máxima rooms-katholiek.

18:10 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

kerstconcert Jo Vally in st niklaas

Sinterklaas en zijn zwarte pieten hebben nog maar net de boot terug naar Spanje genomen en de volgende feesten staan weer voor de deur. De tijd van gezelligheid breekt weer aan. In iedere huiskamer zie je een prachtige kerstboom staan die tot ieders verbeelding spreekt. De geur van dennen en gluhwein, kastanjes en warme chocolademelk doordringt ieders neus en je kunt er gewoon niet omheen: kerstmis is in aantocht. Maar deze tijd zou lang niet zo sfeervol en gezellig zijn zonder de alomgekende kerstmuziek. En ook Jo Vally kan daar van meespreken. Naar jaarlijkse gewoonte geeft Jo ook dit jaar weer een prachtig concert in de Don Boscokerk te Sint-Niklaas. Wat wel nieuw is, is dat dit jaar alles volledig live gebeurt, niet alleen de zang, maar ook de muzikale omlijsting. Vally wordt immers omringd door zijn eigen band die hem zal begeleiden, samen met het groot gemengd koor Fiori Musicali. Op het programma staan ongetwijfeld de meest gekende kerstliedjes, gaande van Stille Nacht tot Winter Wonderland. Maar het repertoire zal ook aangevuld worden met sfeervolle, serene nummers uit het grote repertoire van Vally. U zal ook ongetwijfeld kennis kunnen maken met enkele ballades uit de nieuwste schijf : “Jo Vally Zingt Wereldhits”. Na afloop kan iedereen afzakken naar de parochiezaal en verder in de kerstsfeer gedompeld worden met de warme chocolademelk, glühwein, jeneverkes, belegde broodjes en noem maar op. U ziet dus dat de innerlijke mens ook niet vergeten wordt met de feestdagen in het vooruitzicht. Belangrijk ook om te weten is dat de opbrengst van dit unieke kerstconcert ten voordele van Sint-Vincentius Don Bosco is. Een organisatie voor dringend nood in eigen omgeving. Op deze manier kan iedereen genieten van een prachtig concert en je helpt er gelijkertijd ook nog anderen bij. Dit concert vindt dus plaats op zaterdag, 13 december. Kaarten kosten in voorverkoop €12,5 en kunnen bekomen worden bij Eddy De Rore op volgend nummer : 03/777.55.20; Allen daarheen!

11:06 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Good bye lenin wint europese filmprijs 2003

Zoals verwacht heeft de Duitse film "Good bye Lenin!" in Berlijn de Europese Filmprijs 2003 in de wacht gesleept. De prent van filmmaker Wolfgang Becker was de grote overwinnaar want de film was goed voor bijna de helft van de zestien uit te reiken prijzen. Nooit eerder won een Duitse productie. Lars Von Trier mocht voor Dogville naar het podium komen als beste regisseur. Beste acteur en actrice werden Daniel Bruhl en Charlotte Rampling. De andere awards gingen naar: scenario: Bernd Lichtenberg, fotografie: Anthony Dod Mantle, ontdekking: Andrei Zvyagintsev, korte film:"Torzija", documentaire: "S21" van Rithy Panh, lifetime achievement: Claude Chabrol, kritiek:"Buongiorno, notte", niet-EU film: "Les invasions Barbares". Er werden ook drie publieksprijzen uitgereikt. Die gingen naar Wolfgang Beckerd (beste regisseur), Daniel Bruhl(acteur) en Katrin Sass(actrice)

11:02 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

feestje voor 90jarige yvonne verbeek

Bekend volk zaterdagnamiddag in het stadhuis van Antwerpen. Burgemeester Patrick Janssens kreeg er een levende legende op bezoek. Zangeres en actrice Yvonne Verbeeck werd er in de bloemetjes gezet voor haar 90ste verjaardag! Ondanks haar hoge leeftijd is Yvonne nog steeds actief. Zo dook ze recent nog op in het stuk "De vaginamonologen" van Ann Nelissen. De carriere van Yvonne is indrukwekkend. Zo‘n zeventig jaar geleden begon ze als klassieke zangeres. Midden jaren veertig koos ze voor het luchterige genre. In de jaren tachtig acteerde ze in de films van Gaston&Leo en bij VTM was ze te zien in de Gaston&Leo show en de Gaston Berghmans show. Gastrolletjes deed ze ook in Postbus X (1994), Drie Mannen onder één dak (1991), Lili en Marleen, Benidorm(1990) en Debby&Nancy Laid Knight (2001).

11:00 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

definitief; 36 landen op songfestival 2004

Geen Luxemburg en Hongarije op het Songfestival 2004, wel 36 andere landen. De Europese Omroepunie (EBU) speelde eurosong.be vrijdag de definitieve deelnemerslijst voor het Songfestival in Istanboel door. Op 22 maart krijgen alle landen een plek in de lijst van aantreden. De definitieve kandidatenlijst voor Istanboel 2004 verschilt slechts op twee plaatsen van de vorige versie. RTL uit Luxemburg en MTV uit Hongarije zijn er niet meer bij. Haperende geldkranen hebben hun deelname de das omgedaan. Ondanks de late afzeggingen, blijft het lijstje met 36 landen indrukwekkend. Niet alleen keert Monaco na 25 jaar naar het Eurovisiesongfestival terug, er zijn ook nieuwkomers: Albanië, Andorra, Wit-Rusland en Servië-Montenegro. Op 22 maart 2004 loot de EBU in Istanboel voor de volgorde van optreden tijdens de halve finale en finale.De volledige landenlijst vind je op eurosong.be

10:58 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |