03-12-03

Tony Mary ontkent geruchten over regionale ontkoppeling van reclame

Reclame op Radio 2 zal niet regionaal ontkoppeld worden. Dat zegt VRT topman Tony Mary. Later deze maand zal de Raad van Bestuur nog vergaderen over het idee om het sportaanbod tijdens de zomer van Canvas en Ketnet te ontkoppelen. Mary was in het Vlaams Parlement om tekst en uitleg te geven over de gang van zaken bij de VRT. En de conclusie was positief: alle maatstaven werden gehaald. En dit zowel op vlak van kijkcijfers als qua waardering. Toch stelt de CD&V zich enkele vragen over de reclameregie van de VRT. Volgens oppositielid De Caluwe zijn de kortingen op de reclametarieven opvallend gestegen en is de VRT van plan de reclame op Radio 2 regionaal te ontkoppelen, hetgeen de nakende opstart van regionale radiozenders zou beletten. Maar Mary ontkent dit allemaal. Of er een derde VRT net komt in de zomer is ook nog onduidelijk.

18:06 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

spring in concert

Spring maakt de grote sprong voorwaarts, en dat om twee redenen: een cd, en een toernee. Sinds vrijdag 28 november ligt namelijk de allereerste full-cd van Spring in de winkels, gecomponeerd en geproduceerd door Studio 100 - huiscomponist Johan Vanden Eede. Op ‘Spring’ pronken twaalf dauwfrisse popdeunen waaronder uiteraard de drie nummer 1 -hits ‘Spring’, ‘Jong’ en ‘Te min voor Anja’. Maar er is meer, want Spring gaat in concert! Op 29 en 30 november jongstleden liet Spring het Antwerpse Sportpaleis daveren tijdens ‘De grote Sinterklaasshow’. Meer dan zestigduizend bezoekers konden zich de bevoorrechte getuigen noemen van een wervelend spektakel, waaraan het jeugdige viertal nu graag een vervolg wil breien. Dat vervolg komt er op woensdag 25 februari 2004 in de Elisabethzaal te Antwerpen, met ‘Spring in concert’. Wat enkel het startschot is voor een toernee die Jelle, Anneleen, Cara en Dami doorheen verschillende Vlaamse steden zal voeren, en waarvoor het viertal de medewerking krijgt van verschillende extra gasten. Spring in concert, spring een gat in de lucht en wees erbij! SPRING IN CONCERT ; 25 februari 2004 – Elisabethzaal Antwerpen; Tickets & info: 070/344 555 of via www.spring.be.

18:03 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

M kids ontmoeten vandaag Jenna Elfman en Brendan Fraser

Van alweer een nieuwe M-KIDS STUNT gesproken. Tamara, Davina & Britt staan sinds zaterdag in de hitparade genoteerd met hun nieuwste single Disco. Wie naar de clip van Disco kijkt zal merken dat ook de Looney Tunes hun opwachting maken. Met andere woorden, unieke en exclusieve beelden uit de film Looney Tunes; Back In Action kan je zien in Disco. De samenwerking met Warner Bros gaat nog verder....Vandaag wordt immers de nieuwste film Looney Tunes Back In Action voorgesteld in Nederland. In het City Theater - Amsterdam gaat de film om 19 hr 30 in absolute première. Meteen hier aan gekoppeld ontmoeten Tamara, Davina & Britt vandaag niemand minder dan Brendan Fraser en Jenna Elfman twee absolute sterren van het witte doek die meespelen in Looney Tunes; Back In Action.Brendan Fraser kennen we nog van de succesfilms The Mummy en The Mummy returns, George in the jungle alsook van Be Dazzled. Jenna Elfman wordt geässocieerd met de succes-serie Dharma and Greg en met films als Obsessed, EDtv. Méér info op www.jennaelfman.com. De première van Looney Tunes; Back in Action voor België is voorzien op zaterdag 6 december in de Brusselse Kinepolis.

18:02 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

kijkcijfers dinsdag, VTM nipt marktleider

Dankzij de hoge score van Wittekerke (879.000, 37.6%) was VTM marktleider met 32.0%. Ook Familie (843.000, 37.2%), Nieuws (724.000, 36.6%) en Recht van Antwoord (641.000, 36.8%) deden het goed. TV1 haalde een hoog marktaandeel van 31.6%. Het 7 uur Journaal (896.000, 45.1%) was het best bekeken programma van de dag. Thuis piekte op 858.000 fans (36.8%) en ook Man Bijt Hond (838.000, 38.8%) en Blokken (746.000, 47.7%) presteerden optimaal. Koppen haalde een voortreffelijke 606.000 kijkers (27.6%). Het Leven Zoals Het Is haalde gemiddeld 686.000 kijkers (29.1%). Overige zenders: KANAALTWEE 6.5%, VT4 4.7%, Canvas 10.6%.

16:46 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 om te zien; minder nieuwe singles

Voor de vier afleveringen van Tien Om Te Zien die vanaf volgende week in Antwerpen worden opgenomen, heeft Jos Van Oosterwijck weer een ruim aanbod binnengekregen om de playlist samen te stellen. Aangezien het deze keer niet maanden op voorhand bekend was dat het muziekprogramma een winterse variant zou krijgen, zijn er ditmaal maar zo‘n tachtig nummers verschenen. Vorige zomer had Jos nog de keuze uit ongeveer 170 nieuwe titels. Maar aangezien er nu maar 4 uitzendingen zijn, zullen er ook dit keer weer artiesten uit de boot vallen. De affiche van de eerste aflevering oogt mooi met o.a. Natalia, K3 en Marco Borsato. ‘Het probleem was ditmaal dat de uitzendingen op vrijdag en zaterdagavond worden opgenomen. Dat zijn meestal dagen waarop de artiesten veel optredens hebben en dus is er druk overleg gepleegd om alle agenda‘s op mekaar af te stemmen. Desnoods komen de artiesten per helikopter naar het Zuiderterras, aldus de programma-samensteller. Het publiek moet niet vrezen dat men kou gaat lijden. Men staat onder een hangar en men maakt de plaats windvrij. Kerstbomen zullen het decor een feestelijk tintje geven. Anne De Baetzelier beloofde ons dat ze net als in de zomer in topje het podium zal bestijgen, weliswaar met een dikke trui er over.

15:30 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jermaine jackson wil het niet hebben over broer michael

Michael Jackson‘s broer Jermaine is weggelopen uit het hoofdkwartier van de Verenigde Naties nadat hij bestookt werd met vragen over de beschuldigingen van kindermisbruik waarvoor z‘n broer Michael zich weldra moet verantwoorden. Jermaine Jackson maakte er zijn opwachting vanwege een conferentie voor The Battle Of Hope, een toekomstige boksmatch waarvan de opbrengst zou afgestaan worden aan aidsprojecten in Nigeria. Jackson weigerde antwoord te geven op alle vragen in verband met zijn broer. Naast Jackson waren ook zangeres Ashanti en de Nigeriaanse minister Ndekhedehe aanwezig om reclame te maken voor het event. Eén van de kandidaten van de boksmatch, die in januari 2004 zal plaatsvinden, is Mohammed Ali‘s dochter Laila Ali.

11:43 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

de repetities voor sound of music zijn begonnen

Studio 100 en Joop Van den Ende Theaterproducties slaan voor het eerst de handen in mekaar om in het voorjaar hun eerste grote productie in Antwerpen neer te zetten ! De 2 grootste spelers op de musicalmarkt sparen kosten noch moeite om van The Sound of Music in Antwerpen de grootste Vlaamse musical van 2004 te maken !Maike Boerdam (Maria), Peter Van De Velde (Georg von Trapp), Door Van Boeckel (Oom Max), Jeannine Geerts (Elsa Schraeder) en de 24 Vlaamse kinderen zijn eraan begonnen. Vanaf nu tot aan de première (18 januari 2004) zullen ze tijdens de repetities worden klaargestoomd om hun personages glansrijk neer te zetten ! De repetities van de 4 hoofdrolspelers vinden plaats in Scheveningen, waar ze overdag gebruik kunnen maken van het podium en het originele decor van The Sound of Music, dat nog in het circustheater staat tot 11 januari 2004. Nadien komt dus de volledige productie naar Antwerpen. De Vlaamse Von Trapp-kinderen daarentegen repeteren bij Studio 100 in Schelle op verschillende weekavonden, woesdagnamiddagen en tijdens het weekend. Ook zullen ze regelmatig afreizen naar Scheveningen om samen met de Vlaamse cast bepaalde scènes in te studeren.Midden november reisden de 4 hoofdrolspelers nog samen naar het Oostenrijkse Salzburg om hun voor te bereiden op hun rol. Ze bezochten de verschillende locaties waar de film met Julie Andrews is gedraaid. Het echte hoogtepunt van de reis was ongetwijfeld het exclusief bezoek aan de villa waar de familie Von Trapp heeft gewoond. Na de reis waren ze het er alle vier unaniem over eens: een betere aanvang van de repetitieperiode hadden ze zich niet kunnen indenken!Reserveer nu uw tickets voor The Sound of Music, een origineler eindejaarsgeschenk voor het hele gezin bestaat gewoon niet!Practische info : THE SOUND OF MUSIC; Van 17 januari tot en met 1 februari; Stadsschouwburg Antwerpen; Tickets & info: 070/344 555

11:42 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |