11-12-03

VTM verfilmt de kavijaks

De VTM kan beginnen met de verfilming van De kavijaks . Zopas keurde het Vlaams Audiovisueel Fonds een subsidie goed voor het project. Met zijn budget van 2,5 miljoen euro, waarvan de helft subsidies, wordt dit een van de duurste fictieprojecten ooit. De regie is in handen van Stijn Coninx. Marc Didden schreef het scenario voor dit familie-epos. "De kavijaks" gaat over een armoedig gezin met veel kinderen dat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog tracht te overleven in Heist Aan Zee. Het is de bedoeling dat de reeks in 2005 op VTM verschijnt. Acteur Kurt Defrancq kocht 2 jaar geleden de rechten op het boek en maakte er een theatermonoloog van. "Eindelijk gebeurt er iets mee", zegt hij.

14:27 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ozzy Osbourne aan de beterhand

Ozzy Osbourne, momenteel herstellende van een ongeluk met een terreinwagen, is bij bewustzijn en maakt al grapjes in z‘n ziekbed. Dat bevestigde dochter Kelly. De 55-jarige rockveteraan verblijft nog steeds op de spoedafdeling en kan nog niet goed spreken nadat hij een operatie onderging. Hij ligt sindsdien aan een beademingstoestel. Toch probeert Ozzy er het beste van te maken en z‘n bezoekers te vermaken. Kelly zei aan journalisten buiten het Wexham Park Hospital in Slough dat haar vader goed behandeld werd voor de gebroken ribben en sleutelbeen, en dat het herstel gestart is. ‘Hij begint al te klagen over de verpleegsters, dus hij is al aan het genezen. Hij mompelde ook dat hij ons graag ziet." Kelly was zichtbaar onder de indruk van het ongeluk en kon moeilijk haar tranen bedwingen. Het ongeluk zou gebeurd zijn nadat de wagen in een put terecht kwam. Die put was niet zichtbaar omdat het gras te hoog stond.

14:26 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

cd ten voordele van Els-smiley VZW

Enkele jaren geleden schreef Lunah-zanger Hans Lambrechts een lied voor zijn goeie vriendin Els Rainson. Het lied kreeg de titel "You live on in me" en werd op Els‘ verzoek door Hans gezongen op de uitvaartplechtigheid van Els. Er kwamen vele reacties van mensen die vroegen of ze het lied ergens konden kopen. Het heeft uiteindelijk lang op zich laten wachten maar dankzij de bereidwillige medewerking van enkele mensen zal de cd te koop zijn op het benefietconcert op zondag 14 december in Mechelen (meer info over dit concert zie onder). Aan de cd werkten enkele grote namen mee zoals Florejan Verschueren (piano), Piet van den Heuvel (percussie), Roel de Ruyter (gitaar), Ivan Vermeer en Sonia Pelgrims (backing vocals), Sean Thompson (egineer) en Frank Van Bogaert (mastering).Op dit exclusieve cd‘tje staat ook een duet met Sonia Pelgrims (zij zong reeds backings voor Tina Turner en Dionne Warwick) en als bonus track een vertaling van de titelsong voor Els. Alle tekst en muziek werd geschreven door Hans Lambrechts, behalve voor "This is Xmas too" en "Only love". Voor deze twee werd de muziek geschreven door Lu Lambrechts.Hans draagt dit cd‘tje in de eerste plaats op aan Els, maar evenzeer aan Annelies, Dorien, Isabelle en alle andere overleden kinderen ter wereld.De cd "You live on in me" kost 5 euro. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Els-smiley v.z.w. De cd zal echter uitsluitend te koop zijn op het benefietconcert (14/12) en later via Els-smiley vzw.Meer info op www.leukemiekes.be/els-smiley.

14:24 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

weer nieuws van michael Jackson front

Enkele maanden geleden heeft de kinderbescherming in Los Angeles geoordeeld dat de beschuldigingen over seksueel misbruik die vorige maand hebben geleid tot de arrestatie van Michael Jackson ongegrond waren. Een vertrouwelijke memo is uitgelekt op het internet. In de brief stond te lezen dat de jongen die aangifte deed en zijn broer tegen medewerkers van de kinderbescherming verklaarden dat de popster hen niet seksueel heeft misbruikt. De rechtbank van Santa Barbara liet weten op de hoogte te zijn van het onderzoek dat destijds door de kinderbescherming werd uitgevoerd. Jackson ontkent alle feiten en verschijnt op 9 januari een eerste keer voor de rechter.

09:10 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-03

VTS-studio's Londerzeel eigendom van studio 100

Donderdag heeft de rechtbank uitspraak gedaan in de zaak rond de VTS-studio‘s te Londerzeel. De curator in deze zaak liet weten dat het bod van Studio 100 op de VTS-studio’s aanvaard werd. Als gevolg daarvan zal het bedrijf Studio 100 vanaf nu op twee verschillende plaatsen gevestigd zijn: te Schelle en te Londerzeel. Nog een gevolg is dat Studio 100 nu vier studiovloeren zal gaan beheren, waaronder één van 1200 vierkante meter en één van 1500 vierkante meter. Studio 100 zal de studio‘s gebruiken om de reeds lopende tv-producties aan te vullen met nieuwe producties. Deze studio’s zullen ook ter beschikking zijn voor derden. Zo heeft Studio 100 reeds Eurosong, 50 jaar TV, De nationale test, Miss België, Raf & Ronny en diverse bedrijfsevenementen te gast gehad. Tot slot zal de naam VTS-studio‘s (Vlaamse Televisie Studio‘s) veranderd worden in Studio 100 Londerzeel. VTS werd in 1989 opgericht met de bouw van één tv-studio. Aandeelhouders-initiatiefnemers waren Freddy Slaus en Bert De Keersmaeker. Zij zagen een investeringsopportuniteit bij de opstart van de commerciële zender VTM. Twee jaar later werd evenredig met het succes van VTM dan ook een tweede studio met een oppervlakte van 1.500 m bijgebouwd.Gekoppeld aan de gebouwen richtten de initiatiefnemers gelijktijdig het tv-productiehuis VTP op (later Medialounge).Er werden tientallen varieté- en amusementsprogramma‘s opgenomen (onder andere Sterrenconnectie, Het rad van fortuin, Familieraad, De juiste prijs en Wie van de drie) plus enkele grote live shows. Tienduizenden kandidaten en publiek zijn er voor de opnames van spelprogramma‘s over de vloer geweest.

20:32 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Westlife bijna ten onder door werkdruk

Westlife heeft onthuld dat ze bijna op splitten stonden vanwege het aanhoudende drukke werkschema. De Ierse jongensband scoorde een recordreeks van twaalf nummer één hits in het Verenigd Koninkrijk en won afgelopen zaterdag voor het derde jaar de prijs ‘Record Of The Year‘ met hun nieuwe single ‘Mandy‘. Toch waren er enkele spanningen. Mark Feehily vertelde aan MTV: ‘We wisten dat we onze werkwijze moesten veranderen of dat we anders er gewoon mee moesten stoppen. Nu zorgt onze tourmanager er voor dat we altijd tenminste een vrije dag hebben om de twee a drie weken. Dat lijkt niet veel, maar is nog altijd meer dan dat we gewoon waren. Het was niet zo dat we vroeger geen vakantie kregen, we hielden echter zoveel van ons werk dat we nooit ‘neen‘ zeiden tegen opdrachten. En dat wreekte zich na een tijd‘. Verder voegde Mark er aan toe dat Westlife de nieuwe Bee Gees wil worden. ‘We willen meer worden dan een act die mensen graag horen en na het succes weer helemaal vergeten‘.

20:29 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

kijkcijfers dinsdag; record voor champions league voetbal

1.141.000, dat is het aantal kijkers dat dinsdag 9 december gemiddeld keek naar de wedstrijd Club Brugge-Ajax op Canvas. Het leverde Canvas een marktaandeel op van ruim 25%. TV1 werd naar de derde plaats verwezen met 24.8%. Uitschieters werden op het eerste net gehaald door Journaal (867.000, 42.2%), Thuis (837.000, 33.0%), Blokken (825.000, 47.1%), Man Bijt Hond (792.000, 35.8%) en Het Leven Zoals Het is (504.000, 18.5%). VTM was met 26.5% marktleider en piekte op 958.000 getrouwen (39.5%) voor Familie en 780.000 (28.7%) voor Wittekerke. Vinger Aan de Poot was nog goed voor 541.000 kijkers (19.9%). Slachtoffers van de avond waren KANAALTWEE en VT4 met minder dan 5%.

18:39 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |