10-12-03

wie zijn de onbekende die meedoen aan Eurosong 2004

Een tiental namen in de selectie zijn onbekende acts. We stellen jullie enkele artiesten voor. Yanah is 25 en heet eigenlijk Nathalie Vangronsvelt. Begin 2004 komt haar eerste full cd The Girl In The Picture uit en de titelsong is gebaseerd op het boek van Denise Chong over het leven van Kim Phuc, het meisje op de wereldberoemde foto die werd gemaakt na een napalmbombardement in Vietnam. De Egels zijn vijf mannen uit het Waasland. De groep werd eind jaren negentig opgericht en speelde in het Waasland op diverse festivals. In 2000 namen ze deel aan Humo‘s Rock Rally.Katia Berlingieri is 19 en komt uit Oudergem. Ze is een vaste waarde op het festival van het Italiaanse Lied. De voorbije twee edities eindigde ze steevast eerste.G-Jay is afkomstig uit Eindhoven en woont nog maar enkele dagen in Antwerpen. Songfestival-fanaten kennen hem misschien nog van de Nederlandse voorrondes, toen hij deel uitmaakte van Mango Nuts. Die groep haalde toen de finale.Elsie Morais is 17 en uit Antwerpen. Ze komt uit een gemengd gezin en spreekt vloeiend Portugees. Ze werd ontdekt door de mensen van Createam (M Kids, Sodapop,...).The Acrolls is een groep van 5 personen uit West Vlaanderen. De band brengt gitaarpop van de bovenste plank. Ze namen deel aan Humo‘s Rock Rally in 2002. Marjolein werd geboren in ‘73 en komt uit Olsene. Ze werkt als freelance backing vocaliste voor verschillende groepen en studiosessies. Ze werkte ook mee aan Night Of The Proms en de shows in het Witte Paard.Eva (Lambaerts) komt uit Westerlo en zong als klein kind in het kinderkoor van Tongerlo. In de VTM Soundmixshow deed ze mee als Kate Bush.En tenslotte is er X-Elementz. Nima en Nary maakten ooit deel uit Souls Emotion, maar nu pakken deze twee Iraanse jongens het solo aan. X-Elementz zag het licht in London. Oorspronkelijk was er nog een duo bij, maar die samenwerking vlotte niet.Dit is maar een heel beknopt overzicht van enkele ‘onbekendere‘ artiesten van Eurosong 2004.

18:36 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Katia Alens vanaf vandaag in Famillie

Vanaf donderdag 11 december 2003 neemt Katia Alens een gastrol voor haar rekening in “Familie”. Zij geeft gestalte aan Letitia, een Italiaanse die als dienstmeisje gewerkt heeft bij Mario’s ouders en met wie de ontwerper enkele passionele nachten heeft beleefd. Mario krijgt de schok van zijn leven wanneer Letitia in België opduikt, samen met haar babyzoontje. Ze beweert dat Mario de papa is en eist dat hij zijn verantwoordelijkheid opneemt. Hij weet met zekerheid dat hij niet de enige man in het leven van de gewillige Letitia is en hij probeert haar af te schepen. Maar de vurige Italiaanse is met een missie naar België gekomen en ze deinst zelfs niet terug voor chantage om haar doel te bereiken.

18:33 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

benefietconcert Hans Lambrechts LIVE!

Ter herdenking van alle kinderen die de wereld verloren heeft wordt er ieder jaar op de tweede zondag van december een internationale herdenkingsdag voor overleden kinderen gehouden. Op deze dag wordt om 19h00 een kaarsje aangestoken door iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt. Door dit kaarsje te branden in de verschillende tijdsgordels, gaat er in 24 uur tijd een golf van licht de wereld rond.Dit jaar valt de Worldwide Candle Lighting herdenkingsdag op zondag 14 december. Hans Lambrechts geeft die dag het benefietconcert ‘Worldwide Candle Lighting Live Concert’ ten voordele van Els-smiley v.z.w. Deze vzw onderneemt activiteiten die bijdragen tot het bevorderen van de communicatie-mogelijkheden van langdurig zieke kinderen. Het Worldwide Candle Lighting Live Concert op zondag 14 december 2003 zal plaatsvinden in de feestzaal van het St-Romboutscollege te Mechelen (Veemarkt). Aanvang stipt om 17h00 (deuren open vanaf 16h00) Kaarten in VVK kosten 10 euro en 7 euro (t.e.m. 12 jaar). Prijzen inclusief WCL kaarsje. Kaarten zijn te bestellen bij Standaard Boekhandel Mechelen, Yzerenleen 8, 2800 Mechelen of te koop aan de kassa. Meer info op www.leukemiekes.be/els-smiley.

18:32 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

hier zat iedereen op te wachten; de eurosong namen

Dinsdagvoormiddag werden bij de Vrt 28 namen bekendgemaakt voor Eurosong 2004. Maar liefst 360 artiesten hadden zich ingeschreven voor Eurosong 2004. Een jury selecteerde uit alle inzendingen 28 kandidaten. Eén van die kandidaten zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Istanboel. Dit zijn de kandidaten:Eerst voorronde - zondag 18 januari : Yanah - Yes or no; Chris D. Morton - Every dead soldier; De Egels - Maria Maria Maria; Katia Berlingieri - Don‘t be scared; Xandee - 1 Life; G-Jay - Jij; Nicole & Hugo - Love is all around ; Tweede voorronde - zondag 25 januari Quatro - Never say goodbye; Kurt - My heart; Sofie Van Moll - Kerosene; Raf Van Brussel - Chemistry; Clic - Vieze ouwe venten; Biba Binoche - Je chante pour toi; Elsie Moraïs - Amorè loco; Derde voorronde - zondag 1 februari: Astrid - Don‘t you stop the music; Raffaele - Freakin‘ destiny; The Acrolls - The Happy song; Roxane - Television game; Garry Hagger - I will choose you; Marjolein - Say love; Spring - Jan zonder vrees; Vierde voorronde - zondag 8 februari: Eva - Angels; Sodapop - Time to party; Amaryllis Temmerman - God in alle ...; Peter Elkins - Cry Love; Natalia - Higher Than The Sun; X-Elementz - Innocent; Barbara Dex & Alides Hidding - One Life

10:39 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Het groot dictee der nederlandse taal

Op 15 december zendt Canvas het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit. Philip Freriks leest (voor de veertiende keer) voor 60 deelnemers én voor de kijkers van Canvas en Nederland 3, zijn berucht dictee voor! Het aantal deelnemers staat in verhouding tot de bevolkingsgrootte: dubbel zoveel Nederlanders als Vlamingen. Er zijn elk jaar 10 bekende Vlamingen en 10 lezers geselecteerd door De Standaard en daarnaast, 20 bekende Nederlanders en 20 lezers geselecteerd door De Volkskrant. De Vlaamse prominenten zijn dit jaar: TV-journaliste Goedele Devroy, regisseur Erik Van Looy, sportjournalist Carl Huybrechts, de politici Anissa Temsamani en Yves Leterme, acteurs Deborah Ostrega, Sandrine André en Axel Daeseleire, journalist Alain Grootaers en de winnares van de Debuutprijs 2003, schrijfster-journaliste Margot Vanderstraeten.Bij de Nederlandse prominenten vinden we o.m. een aantal televisiepresentatoren: Tom Egbers, Annette van Trigt, politicus Mat Herben (fractieleider LPF), wethouder van Amsterdam Rob Oudkerk, schrijfster Heleen van Royen en cabaretier Jörgen Rayman. Bart Chabot mag ook dit jaar niet ontbreken, hij is de bekende Nederlander die aan alle edities heeft deelgenomen.Vlamingen hebben altijd goed gescoord op het dictee. Sinds het ontstaan in 1990, hebben zij al negen keer de eerste prijs weggekaapt. Vorig jaar, voor het eerst in de geschiedenis, had de winnaar geen énkele fout. Gemiddeld doen Vlamingen het altijd beter dan Nederlanders, zowel de lezers van De Standaard als de prominenten. De hele sfeer rond het Groot Dictee is stijlvol, op het bombastische af, en niet gespeend van een zekere ironie. Dit jaar volgt Nadia Dala, de ontwapenende reporter van Voetzoeker, de Vlaamse delegatie op hun reis naar Den Haag . De opname in de prestigieuze vergaderzaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag, vindt plaats op zaterdag 13 december. De voorzitter van de jury is Prof. Henk Vonhoff, ook nu weer bijgestaan door o.m. Martine Tanghe. Uitzending: maandag 15 december om 20.30 uur op Canvas

10:14 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nieuw op TV 1 palavra

Vanaf dinsdag 13 januari 2004 komt Chris Dusauchoit op TV1 met het nieuwe praatprogramma "Palavra". Palavra is een nieuw praatprogramma waarin Chris Dusauchoit verschillende generaties confronteert met elkaar en zichzelf. Aan de hand van persoonlijke verhalen ontdekken we wat jong en oud bindt en scheidt. Wekelijks behandelt men één centraal thema waarin verschillende verhalen aan bod komen. De kijkers kunnen de inhoud van het programma mee bepalen door deel te nemen aan het discussieforum op de website van het programma op de tv1-site. Vorig seizoen maakte Dusauchoit het programma Huisje Weltevree voor de Openbare Omroep.

10:11 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eddy Wally herstelt van darmkanker

Enkele maanden geleden deed Eddy Wally nog zeer geheimzinnig over zijn operatie en z‘n ziekte. Maar nu mag iedereen weten dat hij eigenlijk darmkanker had. De beroemde inwoner uit Ertvelde zegt dit vandaag in een openhartig gesprek met Het Laatste Nieuws. Tegen maart 2004 wil Eddy z‘n come-back vieren in het Sportpaleis van Antwerpen. De chemotherapie heeft ondertussen al wel z‘n invloed gehad op Eddy. Van z‘n haardos schiet niet veel meer over en hij ziet er wat bleekjes uit. Vandaar dat Eddy ook niet wil dat er momenteel foto‘s van hem worden gemaakt. Nu moet hij nog twee chemokuren krijgen. In februari trekt hij met Marietje naar de zon op weer op krachten te komen. we wensen hem alvast veel sterkte.

09:57 Gepost door the father | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |